Arrenca el Barcelona Poesia

El festival, que arrenca aquest dijous i s'allargarà fins al 27 de maig, oferirà més de 100 activitats amb poetes, rapsodes, músics, actors i ballarins, a més de celebrar el 150è aniversari de la restitució dels Jocs Florals
EUROPA PRESS
Barcelona
El XIII Festival Barcelona Poesia, que arrenca aquest dijous i s'allargarà fins al 27 de maig, presenta aquest any unes 100 activitats amb poetes, rapsodes, músics, actors i ballarins, a més de celebrar el 150è aniversari de la restitució dels Jocs Florals i homenatjar poetes com Joan Brossa i Joan Salvat-Papasseit.

La coordinadora dels actes de la Setmana de la Poesia, Ester Xargay, ha destacat les propostes més innovadores, com l'slam poetry, un taller de poesia oral per a les internes de la presó de Wad-Ras, i la revista Metrotransportada, una visita a les estacions de metro de les línies 1 i 3 que tenen obres artístiques, on s'improvisaran recitals de poesia.

La improvisació també serà present al Cant valencià d'estil, una tradició cultural "a punt de perdre's" que consisteix en una persona que inventa versos i els dicta a l'orella del cantador, en què s'acceptaran les propostes espontànies del públic.

La setmana de la poesia servirà també per dedicar un homenatge a Gerard Vergés, amb un recital a càrrec de Montserrat Abelló, Dionisio Cañas i Manuel Rivas, i també a Antonio Machado i a Maria Àngels Anglada. El poeta Joan Brossa serà homenatjat per videoartistes al Palau de la Virreina, mentre que a Joan Salvat-Papasseit se'l recordarà amb una marató poètica.

Totes les activitats es clausuraran al Palau de la Música amb el Festival Internacional de Poesia, dedicat a Iberoamèrica, en què participaran Josep Lluís Aguiló, Xuan Bello, Arturo Carrera, Olvido García Valdés, Darío Jaramillo, Marina Oroza, Reina María Rodríguez i Màrius Sempere.
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/05/arrenca_el_barcelona_poesia_59941.php

Comentarios

Entradas populares