Arrenca Barcelona Poesia, amb la veu com a protagonista

Aquest any s'ha volgut potenciar l'expressió oral a diferència d'anteriors edicions, en què la música i les arts plàstiques en van ser les protagonistes, en un programa amb més d'un centenar d'actes

Arrenca la 12a edició de Barcelona Poesia, la setmana dedicada a la poesia que acull la ciutat de Barcelona.

Aquest any s'ha volgut potenciar l'expressió oral, a diferència d'anteriors edicions on la música i les arts plàstiques en van ser les protagonistes, en un programa amb més d'un centenar d'actes.

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, els jardins de la Tamarita de Rubió i Lluch i el convent de Sant Agustí són alguns dels nous espais que acolliran les lectures de poemes.

També s'homenatjarà Agustí Bartra, Cesare Pavese, Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal i Mercè Rodoreda. En el cas de Bartra, coincidint amb el centenari del seu naixement es col·locarà una placa commemorativa a la seva casa natal a la Rambla de Barcelona i es farà un recital trilingüe (anglès, castellà i català), de les versions que Bartra va fer de la poesia nord-americana contemporània.

El programa també inclou activitats per a nens, una lectura a la presó Model i versos il·lustrats al metro de Barcelona. Així, en format de còmic es mostrarà la poesia d'Anna Aguilar-Amat, Dionisio Cañas, Enric Casasses, José Corredor-Matheos, Manuel Forcano i Cristina Peri Rossi. Les il·lustracions, que han estat a càrrec del dibuixant Juanjo Sáez, s'han realitzat en sis trens de les línies 2, 3, 4 i 5 de la xarxa del metro.

http://www.avui.cat/article/cultura_comunicacio/30210/arrenca/barcelona/poesia/amb/la/veu/protagonista.html

Comentarios

Entradas populares