Poesia concreta. Brossa, Iglésias del Marquet i Viladot. Petite Galerie, Lleida, 1971

 GRAFCAT8897 BARCELONA 26/2/2021.- Una selección de obras de los años setenta de Joan Brossa, Guillem Viladot y Josep Iglésias del Marquet, algunas de ellas inéditas, se exhiben desde hoy en la Fundación Joan Brossa en una exposición que documenta el momento preciso de la eclosión de la poesía concreta. EFE/Quique Garcia

 

Poesia concreta. Brossa, Iglésias del Marquet i Viladot. Petite Galerie, Lleida, 1971 és una reconstrucció fidel de l’exposició que el 1971 es va presentar a Lleida i que constituí la primera aparició pública de la poesia catalana experimental. Així doncs, la mostra, organitzada per la Fundació Joan Brossa, per la Fundació Guillem Viladot – Lo Pardal (Agramunt) i pel Museu Jaume Morera (Lleida), permet recuperar, estudiar i donar a conèixer la històrica exposició i alhora contextualitzar l’obra i l’evolució dels tres poetes en el marc de la dècada dels setanta. Amb diferents formats, la mostra s’ha pogut veure a la Fundació Guillem Viladot – Lo Pardal d’Agramunt, del 13 d’abril al 6 de juliol del 2019, i al Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, del 16 d’octubre del 2019 al 19 de gener del 2020. Ara aterra a la Fundació Joan Brossa, on es podrà veure del 26 de febrer al 18 de juliol del 2021, en una versió ampliada per tal d’oferir una visió més ampliada i contextualitzada de la producció dels tres autors.

Comissariada per un equip d’experts en els tres autors com són Manuel Guerrero Brullet, Pau Minguet i Jesús Navarro, l’exposició conté unes 150 obres entre les quals es destaquen tres pòsters inèdits de Joan Brossa de l’any 1972 d’alt contingut polític; les Postals nord-americanes a una noia de Barcelona de Josep Iglésias del Marquet, una mostra Mail Art única al país; i la col·lecció d’edicions de poesia experimental “Lo Pardal”, projecte liderat per Guillem Viladot.

Amb Poesia concreta. Brossa, Iglésias del Marquet i Viladot. Petite Galerie, Lleida, 1971 la Fundació Joan Brossa torna a oferir una proposta que es basa en la reflexió de la crisi de la poesia per tal d’aconseguir que l’alternança entre nova creativitat i memòria de l’experimentació segueixin marcant el batec de la Brossa. Aquest projecte expositiu compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la bona predisposició de prestadors (institucionals i particulars) que s’han implicat en el projecte.

 
 
 
https://www.fundaciojoanbrossa.cat/arxiu-exposicions/poesia-concreta-brossa-iglesias-del-marquet-i-viladot-petite-galerie-lleida-1971/

 

Comentarios

Entradas populares